ArJan Wille nieuwe directeur Alphen Vitaal

Alphenaar ArJan Wille staat sinds 1 januari aan het roer van Alphen Vitaal. ArJan is geen onbekende in de wereld van sport en onderwijs. Hij is van huis uit jurist, leraar op een basisschool, tenniscoach en sportondernemer.
arjan

ArJan heeft veel zin in zijn nieuwe functie en is al volop bezig met een kennismaking en inwerktraject. ArJan: “ Om van Alphen aan den Rijn de meest vitale gemeente van Nederland te maken is het nodig om de bewustwording van het belang van en de kennis over een gezonde en actieve levensstijl te vergroten. Daar gaat mijn hart als (sport)leraar sneller van kloppen, want het gaat om kennisdeling en het stimuleren tot ontwikkeling. Vitaliteit en gezondheid is geen heilige graal voor een klein deel van onze samenleving, maar is voor ons allemaal. We kunnen ons daar allemaal in ontwikkelen; jong en oud, fit of minder fit en ook voor mensen die financieel of fysiek een uitdaging hebben.”

Een meer vitale gemeente creëren we volgens ArJan alleen samen. “Via werkgevers, scholen, sportaanbieders en andere maatschappelijke partners moeten we de mogelijkheden voor iedereen maximaliseren.”

Alphen Vitaal is een netwerkorganisatie die zich inzet voor gezondheid en vitaliteit in Alphen aan den Rijn. Alphen Vitaal doet dit in opdracht van de gemeente, ten dienste van diverse partijen, bijvoorbeeld scholen en werkgevers en sportaanbieders. De organisatie is in juli van start gegaan met interim directeur Sandra Meeuwsen. ArJan neemt per 1 maart volledig het stokje over.

Nieuws

Eensgezindheid op het Alphen Vitaal Sportdebat

Op 24 februari vond in de Limeshal het Alphen Vitaal sportdebat plaats. Kandidaten van zeven politieke partijen gingen met elkaar in debat over de vraag hoe de gemeente kan bijdragen om Nederland weer en meer in beweging krijgen