Wij zijn Alphen Vitaal!

Het is zover: Alphen Vitaal is een feit. Vanaf dit moment verzorgt Alphen Vitaal de inzet van de buurtsportcoaches in de gemeente Alphen aan den Rijn.
Team

Alphen Vitaal doet veel meer dan alleen sporten. Het doel: bijdragen aan de vitaliteit van alle inwoners in onze gemeente. Bij ons kan elke inwoner terecht op het gebied van vitaliteit. Want een vitaal Alphen aan den Rijn is van ons allemaal. 

Van sport naar vitaliteit

De stichting Alphen Vitaal werkt vanuit een bredere kijk op sport en bewegen. Vitale mensen zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Alphen Vitaal ziet sport en bewegen dan ook als middel om te komen tot een vitale samenleving. Dat is straks terug te zien in het aanbod. 

Het aanbod van Alphen Vitaal richt zich op de domeinen; onderwijs en kinderopvang, sport en bewegen in je buurt, een gezonde werkvloer, preventie en zorg en sportverenigingen.

Het team

De meeste buurtspotcoaches zijn overgegaan naar Alphen Vitaal. Wij zijn erg gemotiveerd om ons te blijven inzetten voor een vitale samenleving. Het bestaande aanbod wordt voortgezet. Dezelfde activiteiten met onze vertrouwde gezichten dus. Alleen de naam verandert. In de loop van dit jaar breiden wij ons aanbod verder uit. 
 

Onze buurtsportcoaches  

Onze activiteiten

Nieuws

MQ-scan voor de basisschool

Op donderdag 14 oktober lanceert Alphen Vitaal in samenwerking met Beweegpartner de MQ-scan onder basisschoolleerlingen in Alphen aan den Rijn. Basisschool de Windroos is na de Zevensprong uit Boskoop, die 2 jaar geleden starten, de eerstvolgende school waar de motorische ontwikkeling van kinderen wordt gemeten volgens deze methode.

Zo herken je ons!

Ken je de buurtsportcoach van je wijk of les nog niet? Geen punt, onze buurtsportcoaches dragen duidelijk herkenbare kleding. Zo kun je ze niet missen.